Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.08.2010 14:46 - Тренинг-Семинар 'Психосоматика и Справяне с ЕНУРЕЗИСА/Нощното Напикаване' на 09-10.10.2010 в София
Автор: bezenuresis Категория: Други   
Прочетен: 4462 Коментари: 2 Гласове:
1

Последна промяна: 04.10.2010 17:37


image


След успешното провеждане на първите два модула от Обучителната програма на Националната Психологична Мрежа „ПСИХО-НЕТ”, в които участваха психолози от София, Бургас, Плевен и Велико Търново,

 

Институт РЕ-ГЕНЕЗИС има удоволствието да Ви покани на 3-ия модул от Обучителната ни програма:

 

интензивен 4-дневен (в два уикенда) практически тренинг-семинар  посветен на

 

Психосоматика и Справяне с ЕНУРЕЗИСА
(Нощното Напикаване)
по "Програма 77"

 

1. ЦЕЛ на тренинг-семинара

      Да предаде в сбит и удобен за ползване вид цялата полезна информация необходима за управление и окончателно справяне с нощното напикаване по нелекарствен начин в рамките на няколко седмици по нашата „Програма 77”.

      Това е третият тренинг-семинар, важен практически модул от нашия общ подход „Ре-Генезис на Здравето”, чрез който Вие, ако желаете, можете да станете част от нашата Национална Психологична Франчайзингова Мрежа (НПФМ – Psycho_Net). Вие можете, ако желаете, да се включите в някоя от следните роли във Франчайзинговата ни Мрежа: посредник, партньор или представител (на настоящия етап) и координатор, създател на мрежа/и и съдружник (на следващи етапи). В нашия блог http://psychonet.blog.bg ще намерите детайлно описание на всяка една от тези роли и плюсовете за Вас. 

image     


2. ЗНАЧИМОСТ на темата на тренинг-семинара

       Между 5 и 20%  от подрастващите (средно всяко десето) между 5 и 10-12 г. страдат от нощно напикаване.  По-конкретно цифрите са следните:  на 5 г.=20%, на 6 г.=12%, на 7 г.=7%, на 10 г.=5%, на 15 г.=1,5%, 18-64 г.=0,75%.  До към 12-13 г. момчетата са значително повече, след тази възраст се изравняват, а в при възрастните, при които енурезиса се среща при около 1% от тях, процентът на жените е по-голям.          

       Макар от чисто медицинска гледна точка това да не е много сериозен проблем, то той създава  много  психологични проблеми на децата и юношите, които го имат и повлиява сериозно тяхното самочувствие, аз-образ и влияе на общуването, отношението на околните към тях, както и силно ограничава поведенческите им изяви.

       Наред с това, честите напикавания създават и определени хигиенни затруднения на родителите и на персонала в различни детски заведения – детски градини, домове, лагери и т.н.

       Използването на памперси, макар че моментно облекчава ситуацията, води в дългосрочен план, от една страна до намаляване на чувството на отговорност и самостоятелност у децата, а от друга, психологически дистанцира децата от родителите или от хората, които се грижат за тях.

       Фармакологичните средства доказано НЕ са в състояние да излекуват нощното напикаване.  Те действат само за времето за което се приемат, при това дори и самите лекари и фармацевти не съветват те да се приемат продължително време поради страничните им ефекти. След спирането на приемането им енурезиса по правило се възстановява. 

        Доказано, с международни проучвания на специализираната мрежа за базирана на доказателства медицина „Кохрейн”, най-ефективните методи за справяне с нощното напикаване са многокомпонентни системи от психологически, и по-специално от поведенчески тип, основани на т.н. Приложен Поведенчески Анализ. Тяхната ефективност стандартно надхвърля 75-80%, а необратимостта е над 50%. Остатъка до 100% се дължи не толкова на системата, колкото на степента на спазване на предлаганите процедури. 

image 


3. КАКВО ЩЕ ПОЛУЧИТЕ в тренинг-семинара
:

       В рамките на 4 дни (за ок. 30 часа) ще получите знания, умения, методики, печатни и видео материали, с помощта на които ще можете самостоятелно да се справяте с повечето случаи на енурезис (нощно напикаване).

       Ще получите най-подробното достъпно в България ръководство за психолози от над 100 стр. текст описващ редица модели (медицински, алтернативни, психологични, микросоциални) за обяснение и справяне с енурезиса, Ексел файлове за обработка и интепретация на диагностичните методики и DVD с видеозапис. Ще Ви  запознаем с конкретни случаи., както и с известни личности имали/щи енурезис. 

       Ще получите и създадената от нас многокомпонентна „Програма 77”, която интегрира най-доброто от съществуващите подходи и системи за справяне с енурезиса. С няколко думи, това е 7-компоннетна програма, с продължителност 77 дни, гарантираща 77% ефективност на пазарна цена за крайните клиенти от 77 евро. 

      ВАЖНО! Основната цел на този 4-дневнен тренинг-семинар е НЕ само и толкова Обучение, само по себе си, от любов към знанието или документите, А ПРЕДИ ВСИЧКО овладяване на практическа технология за БИЗНЕС в сферата на практическата психология за справяне с психосоматични проблеми на широки групи от населението.

      Така Вие, само за два уикенда, ще получите инструментариум за ефективна психологична работа с един масов проблем и възможност да получават за това доходи между 3 и 4-цифрена сума месечно, ако следвате стриктно нашите професионален и бизнес модели на работа с клиентите. При около четвърт милион страдащи от енурезис деца и юноши, дори 0,1% да се обърнат към Вас и вашите колеги в близките години - това са поне стотици потенциални клиенти.

image 


4. ЗА КОГО е тренинг-семинара
(изискванията ни са не към входа, а към изхода му):

      За разлика от повечето обучения по практическа психология, които имат изисквания на входа, но не и към изхода на обучението, нашият подход е обратен – имаме изисквания към изхода, т.е. след обучението:

        1) Нямаме специални изисквания към специалността и нивото на участниците

      Би било добре да са психолози-магистри с 5-10 години практически опит, но това не е задължително. Участниците  могат да са и студенти по психология, както и специалисти от други научни и практически области - напр. медицина, образование, социална работа и др., и особено хора, които са имали или техни близки имат нощно напикаване.  Могат да са и представители на пациентски организации - напр. от коалициите КЗ или НПО.

      Как и Защо е възможен такъв подход от наша страна ?  Защото нашия модел и технология на работа могат да се разберат и овладеят от почти всеки, който има средна общочовешка култура и умения и положи известни усилия за овладяването им. По аналогия, ще дадем пример с използването на ел.ток, телевизията, автомобилите, компютрите, GSM-ите и другите модерни технологии. За да ги ползваме ефективно не е необходимо да познаваме в детайли, и дори изобщо, фундаменталните и приложните науки, на чиято основа те са създадени, а е необходимо да имаме не големи знания, свързани с тяхното практическо използване, които се овладяват от минути и часове до няколко  дни, максимум седмица-две.  По подобен начин стоят нещата и с предлаганите от нас психологични технологии.

          2) Имаме, обаче, две задължителни входно-изходни условия:          

       а) всеки, който желае да се включи в обучението, трябва да подпише Декларация за Конфиденциалност и Неразпространение на получената в рамките на тренинг-семинара писмена и устна информация, знания и умения. Това задължение е за период от не по-малко от 5 години и нарушаването му ще доведе до санкции в размер от пет до двадесет минимални месечни заплати.   

       б) всеки, който желае да практикува получените от нас знания и умения за справяне с енурезиса, трябва да го прави на основата на сключен с нас франчайзингов Договор, при който двете страни поемат определени правно-финансови задължения и получават определни права, т.е. трябва да е готов да прави съвместен бизнес с нас.   

   Целта на тези две условия е да стимулираме създаването и функционирането на франчайзингова мрежа в страната за бързо и ефективно справяне със широк спектър от психосоматични проблеми по немедицински начин и осигуряване на относително високи доходи на ефективните практически психолози.

 

image


5. КОГА ще се проведе тренинг-семинара
:

     Тренинг-семинарът ще се проведе в два уикенда:

1) 09-10.10.2010 г. – първите два дни (виж в Програмата в приложените файлове) /забележка: имаше вариант за 2-3.10.2010 г., но по желание на няколко участника, които са заети тогава, го преместихме за 9-10.10.2010 г./

            2) до края на октомври - по споразумение между участниците в 1-ия уикенд

 

6. КЪДЕ ще се проведе тренинг-семинара:

      Тренинг-семинарът ще се проведе в семинарната зала на централния офис на Институт РЕ-ГЕНЕЗИС в Софияул. „Цар Иван Шишман” 5, вх.Б, ет. 1 (намира се в центъра на столицата, с/у Парламента, зад х-л „Радисън”, влиза се от ул. „Х.Димитър”). Броят на участниците в обучението, поради тренинговият му характер, е ограничен, затова побързайте със заявките си. 

 

7. ВОДЕЩ на тренинг-семинара:

      Водещ на тренинг-семинара е Панайот Рандев – психолог с близо 30 годишен практически и изследователски опит в различни области на психологията (от здравеопазване и образовние до УЧР, бизнес и военно дело;  от психодиагностика и индивидуално консултиране до големи национални проекти и организационно и общностно развитие). Той е ръководител на Институт Ре-Генезис и създател на предлаганите от него пакетни програми за справяне с основните психосоматични проблеми.

 

image


8. ЦЕНА на тренинг-семинара
:

      Цената на тренинг-семинара зависи от начина на плащане: 

1) 1-кратно плащане:  195 лв. /€100/ по банков път (до 07.10.2010)  или, ако прецените за удобно за Вас - 195 лв. /€100/ в брой в офиса в деня на семинара

 

2) 2-кратно плащане:  215 лв. /€110/, от които
                   100 лв. в брой в офиса в началото на първия уикенд

                   115 лв. в брой в офиса в началото на втория уикенд

 

3) 3-кратно плащане:  235 лв. /€120/, от които
                    85 лв. в брой в офиса в началото на първия уикенд

                    75 лв. в брой в офиса в началото на втория уикенд

                    75 лв. в брой или по друг начин до 15 дни след втория уикенд

           

       От 01.07 до 31.12.2010 имаме промоционален период, предоставящ 8 вида отстъпки за колегите, които се включат по-рано в нашата франчайзингова мрежа. По-долу даваме 3 от тях. Останалите ще намерите в нашия блог посветен на франчайзинговата ни мрежа. 

       И така, ако искате да ползвате предлаганите от нас отстъпки за предварително заплащане, за брой пакети/услуги и за брой участници за наши следващи модули от програмата ни „Психосоматика и Ре-Генезис на здравето” то размерите на отстъпките, както и темите и датите, са следните:

 

 1.Възможност за предплащане на таксата и ползване на отстъпки според периода:

* при плащане до 15 дни или в деня на обучението      - 100% такса=100 евро (195лв.)

* при предплащане между 15 и 30 дни предварително - 90% такса= 90 евро (175лв.)

* при предплащане между 30 и 60 дни предварително - 85% такса=85 евро (165лв.)

* при предплащане над 60 дни предварително              - 80% такса=80 евро (155лв.)

 

2.При включане на 3-ма и повече души в обученията от даден град/фирма-всеки ползва 10% отстъпка

            При закупуване на повече от 1 услуга/продукт се прави по-голяма отстъпка. През промоционалният период отстъпките ще са следните:

-  за 1 услуга/продукт     –  100 евро (195 лв.),  т.е.    0% отстъпка;

-  за 2 услуги/продукта   –  190 евро (371 лв.),  т.е. 10% отстъпка за 2-рата услуга/продукт;

-  за 3 услуги/продукта   –  275 евро (538 лв.),  т.е. 15% отстъпка за 3-тата услуга/продукт;

-  за 4 услуги/продукта   –  355 евро (694 лв.),  т.е. 20% отстъпка за 4-тата услуга/продукт;

……………………………………………………………………………………………………..

-   за 10 услуги/продукта – 730 евро (1427 лв), т.е. 50% отстъпка за 10-тата услуга/продукт           

 

Теми за следващите тренинг-семинари за нашите модули по психосоматика са:

    1) за ОТСЛАБВАНЕ („Програма 49”)  

    2) за БЕЗПЛОДИЕ                                 

    3) за ТИКОВЕ       

    4) за ДЕРМАТИТИ    

 

image


9. ПРИЛОЖЕНИ ФАЙЛОВЕ (виж най-накрая на този пост за тях):           

1. ПРОГРАМА на тренинг-семинара за справяне с енурезиса (какво ще се прави по дни и часове);

2. ЗАЯВКА за участие в тренинг-семинара за справяне с енурезиса (попълнете и я изпратете до 07.10.2010);           

- в нашия блог http://psychonet.blog.bg  посветен на предлаганата от нас Национална Психологична Франчайзингова Мрежа „ПСИХО-НЕТ”ще можете да намерите в над дузина поста отговори на повечето въпроси, свързани с Мрежата, които, може би си задавате.

10. за ИНФОРМАЦИЯ и ЗАПИСВАНЕ в тренинг-семинара: 

стац.тел.:    (02)989 89 45  или  (02)989 90 35 (факс)

мобилни:    Мобилтел:  0889443691,  0885288449;  Виваком:  0879422652

е-мейл:        bez_enuresis@abv.bgpsycho_net@abv.bg,  re_genesis@abv.bg    

адрес:          1000 София, ул. „Цар Иван Шишман” 5, вх. Б, ет. 1 

 

ВАЖНО !


ЗАЯВКИТЕ за участие в нашия трети тренинг-семинар за включване в НПФМ се подават до 07.10.2010
.  Ако плащате таксата за участие по банков път, трябва да го направите също до 07.10.2010.

Можете да изтеглите Заявката за участие в тренинг-семинара от тук
и Програмата му от тук


Очакваме Ви !

от екипа на Институт Ре-Генезис


image



Тагове:   август,   напикаване,


Гласувай:
1



1. анонимен - енурезис
04.10.2010 13:49
Отново хитра политика за ограбване на народа!Помогнете си сами-притеснени родители на деца,или възрастни!Или повярвайте в Божествено изцерение по свръхестествен начин,или галете всяка сутрин и вечер корема си изричайки думи на здраве за пикочо-половата си система,за нервната и за целят ви организъм!Който вярва-ще се излекува!Който има излишни пари-нека плаща!Успех!
цитирай
2. bezenuresis - Явно има хора, които не са в ред в интернет !
04.10.2010 17:30
Какво Божествено изцерение по свръхестествен начин, какви галения сутрин и вечер на корема !?! Явно много луди бродят из интернет. В България изглежда сме изостанали от света не с десетилетия, а със столетия !
Методиката, която ние предлагаме е апробирана върху над 3 млн.души в целия свят от 1970 г. насам ! Милиони майки са благодарни на авторите им.
Който иска нека да се моли на господ или да си гали коремчето, ако си няма друга работа.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bezenuresis
Категория: Други
Прочетен: 24823
Постинги: 3
Коментари: 2
Гласове: 4
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930